Child Development Forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

ΑΘΗΝΑ
Απρίλιος 2024
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τι μπορώ να κάνω ως γονιός περιμένοντας τη διάγνωση του παιδιού μου ή αμέσως αφότου έχει δοθεί;

Πήγαινε κάτω

Τι μπορώ να κάνω ως γονιός περιμένοντας τη διάγνωση του παιδιού μου ή αμέσως αφότου έχει δοθεί; Empty Τι μπορώ να κάνω ως γονιός περιμένοντας τη διάγνωση του παιδιού μου ή αμέσως αφότου έχει δοθεί;

Δημοσίευση από Admin Τρι Μάης 25, 2010 1:42 pm

Κάθε παιδί είναι ένα μοναδικό άτομο και, ακόμα και με τα σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, η διάγνωση μπορεί να είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Αν πρόκειται για κάποια σπάνια ή μη ξεκάθαρη περίπτωση, μπορεί οι γιατροί να περιμένουν να δουν όλη την κλινική εικόνα, όπως θα φανεί με το πέρασμα του χρόνου, προτού αποφανθούν για τη διάγνωση. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε εδώ ότι η διάγνωση δεν είναι ταυτόσημη με την πρόγνωση της διαταραχής ή της ασθένειας, καθώς παιδιά με το ίδιο πρόβλημα έχουν διαφορετική εξελικτική και μαθησιακή πορεία. Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν -τόσο για διαγνωστικούς όσο και για λόγους περαιτέρω χειρισμού της κατάστασης- με τους παρακάτω τρόπους:
-Ειλικρινή και ευκρινή επικοινωνία με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
-Οι γονείς είναι οι ιθύνοντες σε ό,τι αφορά το παιδί τους και μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την ανάπτυξη και την εξέλιξή του.
-Για να μειώσουν τη σύγχυση και το άγχος που συνήθως συνοδεύουν τις ιατρικές επισκέψεις, οι γονείς μπορούν να καταρτίσουν μια γραπτή λίστα με τις απορίες και τις ερωτήσεις τους, καθώς και με παραδείγματα από τη συμπεριφορά του παιδιού τους, προκειμένου να τα συζητήσουν με το γιατρό τους στη διάρκεια της επίσκεψης.
-Καθώς η ιατρική και η ψυχολογία έχουν κάνει τεράστια άλματα στον όγκο της γνώσης που έχουν συσσωρεύσει, είναι απαραίτητο για τους γονείς να καταλάβουν ότι θα πρέπει να συνεργάζονται με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, και όχι γιατί ο ένας ειδικός τούς παραπέμπει σε κάποιον άλλον για να τους ξεφορτωθεί.
-Αν στη διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης ο γονιός δεν καταλάβει κάτι, είναι απαραίτητο να ρωτήσει για να πάρει τη σωστή πληροφορία. Ο ρόλος του γιατρού είναι να βοηθήσει και όχι να εκφοβίσει.
-Οι γονείς μπορούν να ζητήσουν από το γιατρό τους να τους φέρει σε επαφή με άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα.

Πηγή: health.in.gr (Λίζα Βάρβογλη - Κλινικός Ψυχολόγος)
Admin
Admin
Admin
Admin

Άντρας Ηλικία : 52
Τόπος : Αθήνα

https://childdevelopment.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης